Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MOT társasági hírek>>

Az MOT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elnöki beszámoló a MOT 2011. évi közgyűlésén
  [2011.07.20.] - MOT, Dr. Kiss Jenő - Hírkategória: Társasági hír
  A 2010-ben Pécsett tartott közgyűlés óta eltelt egy éves időszak elnöki tevékenységéről a következő összefoglalást kívánom tenni:

  Ortopédia helyzete, várólisták kérdése
  2010 őszén a Magyar Ortopéd Társaság és az Ortopéd Szakmai Kollégium közös delegációja tárgyalást folytatott Szócska Miklós államtitkár úrral és Cserháti Péter helyettes államtitkár úrral. A delegáció tagjai voltak Bucsi László, Hangody László, Illés Tamás, Kiss Jenő és Varga Péter Pál. A tárgyalás során áttekintettük az ortopédiai főbb kérdéseit és ezen belül kiemelten a várólisták egyre kezelhetetlenebb kérdését. A tárgyalás folyamodványaként még aznap informális értesítést kaptunk arról, hogy kb. 3 milliárd forint pénzösszeget kap a szakma a várólisták csökkentésére, mely végül 2011 év elején realizálódott. 2011 januárjában Hangody László és jómagam további tárgyalást folytattunk Cserháti Péterrel és a NEMFI továbbá az OEP delegált képviselőivel. A tárgyalás során áttekintettük a 2,7 MdFt elosztásának problémáit továbbá megalkottuk a pénzkeret felhasználásának szigorú ellenőrzési szabályait.
  Mindenképpen a szakma jelentős sikere, hogy a várólisták csökkentésére elkülönített pénzkeret jutott, melyet fegyelmezetten, döntő többségében fel is használtak az osztályok.
  A jövőre vonatkozóan ígéretet kaptunk arra is, hogy a program valamilyen formában folytatódni fog.


  A tartalom csak bejelentkezés után látható.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MOT társasági hírek>>